XMAS DIY’s: Φτιάξτε τα δικά σας στολίδια μαζί με τα παιδιά σας

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος να πειραματιστείτε με τη διακόσμηση του σπιτιού σας και, παράλληλα, να περάσετε ευχάριστο χρόνο μαζί με τα παιδιά σας. Πώς; Δημιουργώντας τα δικά σας χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά και χειροποίητες κάρτες για να στείλετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, που θα τα στερηθείτε τις φετινές γιορτές. Φτιάξτε τα δικά σας Χριστούγεννα με την καλύτερη παρέα!

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι πραγματικά υπέροχη. Και όταν μερικά από τα μπιχλιμπίδια αυτά τα κάνει κανείς με αγάπη, αλλά και με την καλύτερη παρέα, όλο αυτό αποκτά άλλη αξία.

 

Της Φωτεινής Σταμογιώργου

Τι καλύτερο λοιπόν από το να δημιουργήσετε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες έχοντας στο πλευρό σας τους μικρούς σας βοηθούς, δηλαδή τα παιδιά σας; Οι χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες για μικρά και μεγάλα παιδιά δίνουν στις γιορτές έναν πιο αγνό και αθώο χαρακτήρα. Πόσο υπέροχο είναι να συμβαίνει αυτό, ε;

pedi pu stolizi dentro

Ακριβώς, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας με την οικογένειά σας, και μάλιστα να έχετε τα στολίδια να σας υπενθυμίζουν διαρκώς αυτή την όμορφη στιγμή. Οργανωθείτε σωστά, λοιπόν, προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα υλικά που θα χρειαστείτε και δημιουργήστε τα δικά σας στολίδια.

polihroma ksilina stolidia

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ: Χριστουγεννιάτικα Στολίδια και άλλα αντικείμενα

  1. Στολίδια από κονσερβοκούτια. Ένα, κατά τ’ άλλα, άχρηστο αντικείμενο όπως ένα κονσερβοκούτι μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί σε έναν όμορφο χιονάνθρωπο ή ακόμη και σε Άγιο Βασίλη. Πέρα από το κονσερβοκούτι, θα χρειαστείτε βαμβάκι, χαρτόνι και κορδέλα και φυσικά τη φαντασία ενός παιδιού.
  2. Χιονόμπαλες σε βάζα. Από μικροί όλοι μας έχουμε όμορφες αναμνήσεις με τις χιονόμπαλες. Είναι η αδυναμία μικρών και μεγάλων. Τα μόνα που θα χρειαστείτε για να αναβιώσετε τις δικές σας παιδικές αναμνήσεις μαζί με τα βλαστάρια σας είναι μερικές πορσελάνινες φιγούρες, παλιά βάζα και μπόλικη χρυσόσκονη. Κολλάτε στο καπάκι του βάζου τη φιγούρα, βάζετε νερό και χρυσόσκονη στο βάζο και σφραγίζετε καλά.
  3. Χιονάνθρωποι από κάλτσες. Είναι μια δημιουργία τόσο απλή όσο φαίνεται. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι μερικές κάλτσες, κουμπιά για να ράψετε πάνω τους, κορδέλες για κασκόλ και, φυσικά, ρύζι για να γεμίσετε τις κάλτσες. Και voila!
  4. Στολίδια από λευκή ζύμη. Η ζύμη φτιάχνεται στο λεπτό και με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας. Για μια δόση λευκής ζύμης θα χρειαστείτε: 1 κούπα μαγειρική σόδα, 1/2 κούπα κορν φλάουρ, 3/4 της κούπας νερό. Η διαδικασία είναι επίσης πολύ απλή. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συχνά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μπάλα. Μόλις την ετοιμάσετε, τη βάζετε σε μια λεκάνη και τη σκεπάζετε με μια βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθεί. Δύο ώρες αργότερα, η ζύμη σας είναι έτοιμη να περάσει από τον πλάστη, να κοπεί με κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα και να δημιουργήσετε όμορφα στολίδια. Για διακόσμηση, χρωματίστε, ρίξτε χρυσόσκονη, κολλήστε χάντρες… Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΥΟ: Πες το με μία κάρτα

 

  1. Κάρτες για τους αγαπημένους μας. Μια από τις σταθερές αξίες των Χριστουγέννων. Οι κάρτες είναι must, πόσο μάλλον οι χειροποίητες, που μπορούν να προσφέρουν χαμόγελα σε όποιον τις λάβει. Χρησιμοποιήστε χαρτόνια, χάντρες, πολύχρωμους μαρκαδόρους και ξυλομπογιές και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.
  2. Βάλτε τα πρόσωπά σας στις κάρτες. Για να κάνετε τις κάρτες σας ακόμη πιο προσωπικές, τοποθετήστε δικές σας φωτογραφίες με ένα twist. Για παράδειγμα, κόψτε το κέντρο σε ένα κομμάτι χαρτόνι (όπου και θα τοποθετήσετε τη φωτογραφία), συμπληρώστε με λίγο βαμβάκι με μούσι και ζωγραφίστε έναν χριστουγεννιάτικο σκούφο. Κάντε το παιδί σας τον Άγιο Βασίλη για τις φετινές γιορτές και χαρίστε χαμόγελα στη γιαγιά και τον παππού.
  3. Δεντράκια από κλαδιά και μαλλί. Μια εύκολη και παράλληλα τόσο εντυπωσιακή χειροτεχνία. Αυτά τα υπέροχα δεντράκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στολίδια, αλλά ιδανικά μπορούν να κοσμήσουν τις κάρτες που θα φτάσουν στα χέρια των αγαπημένων σας. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι άφθονα ξυλαράκια και μαλλί πλεξίματος. Βέβαια, μπορείτε να προσθέσετε και μερικές πολύχρωμες χάντρες.

Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και δημιουργήστε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχοντας στο πλευρό σας τα παιδιά σας!

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM