«Πιτζάμα Project»: Μια πράξη αγάπης για… όνειρα γλυκά!

Το «Πιτζάμα PROJECT» είναι ένα νέο πρόγραμμα του υπό σύσταση Σωματείου «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ», την υλοποίησή του οποίου υποστήριξε ο όμιλος PRESSGROUP

Μια πρωτοβουλία για τα παιδιά  που προσβλέπει να γίνει μεγάλη και αποσκοπεί στην ηθική και πολιτιστική στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα «Πιτζάμα PROJECT», στην πρώτη του φάση, αγκαλιάζει παιδιά μεταξύ 3 και 8 ετών, σε δέκα δήμους των οποίων οι οικογένειες ήδη στηρίζονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες τους.

 

Συγκεκριμένα, μέσα στις ημέρες των γιορτών που διανύουμε, κάθε παιδί θα λάβει ένα πακέτο – δώρο που περιέχει ένα άνετο ζευγάρι πιτζάμες και ένα βιβλίο, δύο απαραίτητα «συστατικά» για όνειρα γλυκά που αξίζουν σε κάθε παιδί!

Σύμφωνα με έρευνες, ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για τη συναισθηματική και σωματική υγεία, τη μάθηση, τη μνήμη και την καλή διάθεση. Για όλα όσα είναι απαραίτητα προκειμένου να ευδοκιμήσουν τα παιδιά στο σχολείο, στο παιχνίδι και στο σπίτι.

vivlia ke pedikes pitzames

Ο όμιλος PRESSGROUP και το υπό σύσταση Σωματείο «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ» αναγνωρίζουν ότι τα παιδιά που ζουν με αβεβαιότητα λαμβάνουν λιγότερους αναγκαίους και απαραίτητους πόρους από τα παιδιά που ζουν σε σταθερά περιβάλλοντα.

Και ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διάγουμε όλοι μας, ο ευπαθής πληθυσμός επηρεάζεται περισσότερο.

Γι’ αυτό και εστιάζουμε τη δράση μας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν απώλεια αγαπημένων προσώπων, ανεπαρκή ή ανασφαλή στέγαση, έλλειψη στέγης, βία στο σπίτι ή ανήκουν σε οικογένειες χωρίς επαρκείς οικονομικούς πόρους.

Το καινοτόμο του προγράμματος είναι ο διττός στόχος του. Η ηθική, αλλά και πολιτιστική υποστήριξη των παιδιών αυτών.

tessera koritsia me maskes paketaroun tis pitzames

Το πρόγραμμα «Πιτζάμα PROJECT» σκοπό έχει να δημιουργήσει κατά το δυνατό καλές νύχτες που θα ξημερώνουν καλές μέρες!

Γι΄ αυτό και θα αναπτύξει σταδιακά πλήθος δράσεων που θα στηρίζουν τόσο την κεντρική πρωτοβουλία όσο και τα παιδιά που ήδη εντάσσονται στο πρόγραμμα με άλλες παροχές, μας εξηγούν οι εμπνεύστριες και πρωτεργάτριες της δράσης, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, και η Μάγκυ Δούση, Κοινωνική Επιστήμονας.

«Η προσφορά μας είναι σύνθετη και σημαντική. Τα παιδιά τα οποία θα λάβουν το πακέτο είναι όντως άπορα κι αυτό σας το λέω με σιγουριά γιατί έγινε έρευνα πριν ξεκινήσουμε. Απευθυνθήκαμε στις κοινωνικές δομές των Δήμων που ήδη στηρίζουν τις οικογένειές τους με διάφορους τρόπους» υπογράμμισε η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου.

Και πρόσθεσε «Εκεί που πολλά μπορεί να ψυχορραγούν, η πρωτοπορία και η αλληλεγγύη ανθούν, κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του ανθρωπισμού. Αυτό μας απέδειξε η Διοίκηση της PRESS GROUP από την πρώτη στιγμή που εκθέσαμε την ιδέα και τον στόχο του προγράμματος και αποφάσισε τη στήριξή του. Και ήταν κάτι που μας συγκίνησε βαθύτατα».

«Με το «Πιτζάμα PROJECT» φιλοδοξούμε όχι μόνο να προσφέρουμε λίγη χαρά σε παιδιά που φαίνεται να την έχουν περισσότερη ανάγκη, αλλά να αναπτύξουμε μια σχέση μαζί τους, ώστε και να μπορέσουμε συνδυαστικά με άλλες δράσεις μας να τους εξασφαλίσουμε την πρόσβαση σε περισσότερη γνώση, στον πολιτισμό και άρα πρόσβαση σε περισσότερες επιλογές για το μέλλον τους», μας εξηγεί η Μάγκυ Δούση.

andras me mple pukamiso ke maska kita tis pitzames

Για την PRESSGROUP οι αξίες που συνδέονται με το παιδί, αποτέλεσαν τη βάση για τη στήριξη του προγράμματος «Πιτζάμα PROJECT»

Πεποίθηση του ενημερωτικού μας ομίλου είναι ότι επενδύοντας στην ψυχοπνευματική ανάπτυξη της νέας γενιάς, συμβάλουμε  στην ανάδειξη σοβαρού κοινωνικού κεφαλαίου.

Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά, ιδιαιτέρως αυτές τις μέρες όπου πολλοί γονείς νιώθουν ευάλωτοι και δυσκολεύονται ή αδυνατούν να προσφέρουν στα αγγελούδια τους τα απαραίτητα. 

Σκοπός του ομίλου είναι η διατήρηση και ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που ήδη υλοποιεί με σταθερές συνεργασίες και ad hoc πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών ή άλλων κρίσεων.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM