Πώς διαχειριζόμαστε την απογοήτευση των παιδιών τα Χριστούγεννα

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι τελείως διαφορετικά απ' ότι είχαμε συνηθίσει και έτσι η απογοήτευση των παιδιών είναι αναμενόμενη.

Η πανδημία άλλαξε τελείως την καθημερινότητα των ανθρώπων και τα φετινά Χριστούγεννα διαμορφώθηκαν υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να διαχειριστούμε την απογοήτευση των παιδιών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλές από τις παραδόσεις των διακοπών μας περιστρέφονταν γύρω από συγκεντρώσεις με φίλους και την οικογένεια. Η εορταστική περίοδος φέτος, όμως, είναι διαφορετική. Στο παρελθόν, φιλοξενούσαμε φίλους και συγγενείς για τα Χριστούγεννα, ή ταξιδεύαμε για να είμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με τους περιορισμούς του COVID-19, όμως, οι περισσότεροι από εμάς δεν θα συγκεντρωθούμε φέτος.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τους εαυτούς μας να νιώσουν την απογοήτευση, ακόμη και τη θλίψη, από αυτό το γεγονός. Τα παιδιά μας πιθανότατα να εξωτερικεύσουν με πιο έντονο τρόπο αυτά τα συναισθήματα καθώς δεν θα μπορούν να δουν τους παππούδες, τα ξαδέρφια και τους φίλους τους. Αλλά εμείς, ως ενήλικες, ίσως δυσκολευτούμε να δώσουμε στον εαυτό μας την άδεια να είμαστε λυπημένοι. Θυμηθείτε να δείξετε στον εαυτό σας την ίδια συμπόνια και ενσυναίσθηση που δίνετε στο παιδί σας. Θα μπορούσατε ακόμη και να αφιερώσετε χρόνο γι’ αυτό.

Ιδέες για δραστηριότητες που λειτουργούν για οικογένειες που γιορτάζουν από απόσταση.

  • Κάντε ένα οικογενειακό υπνο-πάρτι με υπνόσακους δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο (αλλά όχι τη νύχτα που πρέπει να έρθει ο Άγιος Βασίλης!).
  • Κάντε πολλές βραδιές οικογενειακών ταινιών με θέμα τις διακοπές. (Δημιουργήστε μια κύρια λίστα με όλα όσα θέλετε να δείτε φέτος!)
  • Κάντε μια βόλτα για να δείτε τα φώτα και τις διακοσμήσεις των δρόμων και των πλατειών. (Μπόνους: γεμίστε ένα θερμός με ζεστή σοκολάτα).
  • Ζητήστε από τα παιδιά να φτιάξουν εορταστικές κάρτες ή χριστουγεννιάτικα στολίδια.
  • Μαγειρέψτε μαζί με τα παιδιά. Φουρνίστε μπισκότα και ψωμί.

Διαβάστε τις υπόλοιπες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε τα Χριστούγεννα, αντιμετωπίζοντας την απογοήτευση των παιδιών στο juniornews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM