#ΜένουμεΣπίτι: Tα καλύτερα εκπαιδευτικά apps για να μάθουν τα παιδιά παίζοντας (pics+video)

Οι γονείς νιώθουν ενοχικά όταν επιτρέπουν στα παιδιά τους να παίζουμε με το κινητό ή το tablet τους. Αισθάνονται ότι δεν προάγουν την φαντασία και τις ικανότητες τους αφήνοντας τα να παίζουν με τις ώρες ανούσια παιχνίδια.

Τώρα που μένουμε στο σπίτι λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν παρθεί για τον κοροναϊό, είναι ευκαιρία οι γονείς να κάνουν μια σοβαρή αναζήτηση για εκπαιδευτικές εφαρμογές, που και θα τους απαλλάξουν από τς τύψεις αλλά θα απασχολήσουν δημιουργικά το παιδί τους.

Μια σειρά δωρεάν ή μικρού κόστους εφαρμογών για Android ή Iphone διατίθενται στην αγορά και υπόσχονται όχι μόνο ψυχαγωγία αλλά και εκπαίδευση για τους μικρούς μας χρήστες.Επιπλέον διατίθενται στα ελληνικά.

MIX ME-FIX ME

Η εφαρμογή επιτρέπει σε μικρά παιδιά να ταιριάξουν διαφορετικά μέρη του σώματος ανθρώπων διαφορετικών επαγγελμάτων,ώστε να καταλήξουν στο σωστό αποτέλεσμα.Οι τρεις επιτυχείς συνδυασμοί επιβραβεύουν το παιδί με τη «μελωδία του νικητή»

Διατίθεται για Iphone και Ipad.

Ηλικίες : 3-6 ετών

Κόστος : 0,99 ευρώ

ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ-ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ

Προορίζεται για παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας.Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο μέρη.Στο πρώτο μέρος το παιδί μαθαίνει τα γράμματα,τα χρώματα και τα ζωάκια,ενώ στο δεύτερο μέρος παίζει μαζί τους μαθαίνοντας το γράμμα,το χρώμα ή το ζωάκι που ακούει από τον εκφωνητή.

Ηλικίες : από 3 ετών

Κόστος : δωρεάν για Android

12 ΘΕΟΙ-Ο ΞΕΦΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Πρόκειται για ένα προηγμένο app,με πρωταγωνιστές τον Ξεφτέρη και την Δροσάνθη,οι οποίοι επισκέπτονται τα παλάτια των 12 θεών του Ολύμπου και μαθαίνουν τα πάντα γι’αυτούς.

Ηλικία : από 4 ετών

Κόστος : δωρεάν για Iphone και Ipad

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ

Η εφαρμογή «Τα παδία παίζει»  απευθύνεται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού και περιέχει δραστηριότητες μάθησης ( ορθογραφίας,πράξεων κ.α) αλλά και διασκέδασης ( παιχνίδια μνήμης,ήχοι ζώων κ.α)

Ηλικία : από 6 ετών

Κόστος :δωρεάν για Android

 

BABY WOODEN BLOCKS

Μία εφαρμογή  για τις πολύ μικρές ηλικίες,αφού πρόκειται γα το κλασσικό παιχνίδι με τα ενσφηνώματα που θα απασχολήσει το παιδί για ώρες,καθώς θα προσπαθεί να ταιριάξει σχήματα και θέσεις.Στόχος του παιδιού είναι να βελτιώσει τον συντονισμό ματιού-χεριού και να ενισχύσει την παρατηρητικότητα.

Ηλικία: εώς 4-5 ετών

Κόστος : δωρεάν για Iphone,Ipad ,Android

MATH GAMES, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ MATH HERO

Είναι τρεις από τις πολλές εφαρμογές για μαθηματικά που υπάρχουν και σκοπό έχουν να βοηθήσουν το παιδί να εξασκηθεί σε απλές πράξεις.Η πρώτη διατίθεται αποκλειστικά για Android συσκευές,ενώ οι άλλες δύο τόσο για Android όσο και για Iphone και Ipad. Στα « Διασκεδαστικά μαθηματικά» μάλιστα,μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα 2 άτομα ( π.χ το παιδί και ο γονιός ),ενώ στην Τρίτη « Ήρωας των Μαθηματικών» γίνεται αυτός που καταφέρνει όχι μόνο να λύσει την πράξη αλλά και να κερδίσει τον χρόνο.

Hλικία: από 4 ετών

Κόστος : δωρεάν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

#ΜένουμεΣπίτι: 14 τέλεια παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας

Τοξικοί γονείς: Πως τους εντοπίζουμε και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι αντιμετώπισής τους

___________________________________________________________________________________

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM